Daca iti plac ciupercile, le poti innobila gustul cu putina smantana si iti va iesi o mancare delicioasa.
Foto: wikinut.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Simpla
Ingrediente
1/2 kg ciuperci
2 linguri ulei
1 ceapa
2 linguri pasta de gogosari
1 cana supa de legume
2 catei de usturoi
2 linguri faina
sare
piper
150 g smantana
1 legatura marar
Mod de preparare
Ceapa curatata si spalata se taie marunt, apoi se pune la calit in 2 linguri de ulei incins.
Se adauga ciupercile bine spalate de pamant, taiate lamele, apoi se acopera totul cu putina supa de legume.
Se lasa totul la fiert, pana cand ciupercile sunt patrunse, se adauga 2 linguri de pasta de gogosari si se completeaza cu supa.
Mancarea se mai tine 10 minute, la foc mic, apoi se adauga usturoiul taiat marunt, sarea, piperul si 2 linguri de faina subtiata cu apa.
Dupa alte 5 minute de fierbere, se adauga smantana si verdeata tocata marunt.
Trucuri
Serveste aceast preparat fierbinte, cu mamaliga alaturi.
Poti adauga piept de pui prajit, pentru a le oferi celor dragi o mancare mai consistenta.
Daca ciupercile sunt micute, le poti folosi intregi in mancare.