Mancarea de conopida este o reteta delicioasa si versatila. Poate fi facuta cu mai multe tipuri de carne (miel, vita, porc) sau simpla, cu legume, ca varianta de post!
Foto: kraftcanada.com
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
Foto: maoomba.com
1 kg de conopida
2 cepe
1 lingura de ulei
1/2 conserva de rosii in bulion
1 legatura de marar
sare
piper
Mod de preparare
Desfa conopida in buchetele mici si fierbe-o in apa cu sare. Dupa ce s-a inmuiat un pic, scoate bucatile si pune-le la scurs.
Pune uleiul la incins intr-o cratita si adauga ceapa tocata marunt. Adauga si rosiile si lasa-le sa se caleasca cu ceapa.
In cazul in care vrei sa prepari reteta cu carne (pui, porc), trebuie sa integrezi bucatile de carne la inceput, in ulei cu putina apa, inainte de a pune ceapa tocata.
Daca vrei sa folosesti vita, atunci trebuie sa o fierbi separat, deoarece se fierbe mai greu si numai cand e aproape gata, o introduci la calit in ulei cu ceapa si restul ingredientelor.
Adauga conopida, pune putina apa, sare si piper si amesteca un pic, apoi baga cratita la cuptor pana se inmoaie sau mai scade apa.
La sfarsit, toaca mararul si pune-l pe deasupra.
Tipul bucatariei
romaneasca
Valori nutritionale per 100 g
Calorii: 40
Grasimi: 1.2 g
Carbohidrati: 6 g
Proteine: 1.6 g
Glucide: 6 g