Mancare de conopida cu pui este foarte satioasa si gustoasa. Daca ai ramas in pana de idei si nu stii ce mancare sa le mai pregatesti celor dragi, poti incerca reteta noastra.
Foto: emilysfavoriterecipes.blogspot.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
4 pulpe mici de pui
1, 5 kg conopida
2 cepe
400 g rosii in bulion
1/2 ceasca de vin alb
1 morcov
3 linguri ulei
sare
piper
1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Caleste pulpele de pui in ulei fierbinte, apoi scoate-le din tigaie, pe un platou. In acelasi ulei, caleste ceapa tocata marunt si morcovul ras, apoi inabuseste totul cu putina apa si o jumate de ceasca de vin alb.
Separat, pune la fiert conopida rupta in buchelete mari. Tine-o circa 3 minute in apa clocotita, apoi scoate-o si las-o la scurs.
Dupa ce s-au calit legumele, adauga peste ele conopida, pulpele de pui, rosiile pasate si doua cesti de apa. Lasa mancarea sa scada, circa 20 de minute, apoi potriveste de gust cu sare si piper.
Serveste mancarica de conopida cu patrunjel tocat deasupra.