Mancarea de dovlecei cu orez este simplu de facut si extrem de delicioasa. Iata reteta noastra!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg de dovlecei
1 ceasca de orez
2 cepe
1 morcov
1 ardei gras
4 rosii decojite
3 catei de usturoi
50 ml ulei
sare
piper
Mod de preparare
Curata toate legumele de coaja, spala-le apoi toaca ceapa, ardeiul si morcovul cubulete. Pune ceapa la calit in ulei incins, iar cand devine aurie adauga ardeiul si morcovul. Lasa-le acoperite sa se caleasca, cam 10 minute.
Adauga peste acestea dovleceii taiati cubulete, orezul si rosiile decojite, date pe razatoare.
Lasa mancarica la fiert, aproximativ 30 de minute. Adauga usturoiul si potriveste de gust cu sare si piper.
Serveste mancarica de dovlecei cu orez cu verdeata proaspata deasupra.
Trucuri
Poti adauga si 1 lingura de pasta de tomate, pentru un gust mai pronuntat de rosie. Daca nu esti in perioada postului, poti preparara niste ciocanele de pui la cuptor, pe care sa le servesti cu aceasta mancarica.
Tipul bucatariei
Romaneasca