Foto: britishfood.about.com
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g fasole uscata
2 cepe
2 morcovi
1 telina
2 ardei
3 linguri pasta de rosii
1 legatura patrunjel
sare
piper
3 linguri ulei
boia de ardei
Mod de preparare
Pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte, ca sa se hidrateze. A doua zi, pune boabele la fiert, iar dupa cateva clocote schimba apa, cu alta calduta. Repeta aceasta operatiune de doua sau trei ori.
Intre timp ceapa, morcovul, telina, ardeii le toci marunt si le calesti in cateva linguri de ulei incins. Le adaugi peste fasolea fiarta, scursa de jumatate din cantitatea de apa, apoi potrivesti de sare, piper, boia si pui pasta de rosii.
Mai lasi mancarea de fasole sa dea in cateva clocote si apoi presari verdeata proaspata peste.
Trucuri
Pentru perioadele din afara postului, mancarea de fasole se poate face cu afumatura de porc.
Tipul bucatariei
Romaneasca