Mancare de fasole

/ / Modificat: 2012-03-26
Mancare de fasole

Foto: britishfood.about.com

Timp de preparare

90 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

500 g fasole uscata

2 cepe

2 morcovi

1 telina

2 ardei

3 linguri pasta de rosii

1 legatura patrunjel

sare

piper

3 linguri ulei

boia de ardei

Mod de preparare

Pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte, ca sa se hidrateze. A doua zi, pune boabele la fiert, iar dupa cateva clocote schimba apa, cu alta calduta. Repeta aceasta operatiune de doua sau trei ori.

Intre timp ceapa, morcovul, telina, ardeii le toci marunt si le calesti in cateva linguri de ulei incins. Le adaugi peste fasolea fiarta, scursa de jumatate din cantitatea de apa, apoi potrivesti de sare, piper, boia si pui pasta de rosii.

Mai lasi mancarea de fasole sa dea in cateva clocote si apoi presari verdeata proaspata peste.

Trucuri

Pentru perioadele din afara postului, mancarea de fasole se poate face cu afumatura de porc.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Fasole Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre