Mancare de gulii

/ / Modificat: 2014-09-29
Mancare de gulii

Mancarea de gulii este o reteta simpla, dar interesanta, care iese din tiparul preparatelor pe care le gatesti de obicei, chiar daca seamana la gust cu varza sau conopida, fiind din aceeasi familie de legume! Insa merita incercata, deoarece in felul acesta mai adaugi o noua savoare meniului uzual, cu care ti-ai obisnuit familia!

Timp de preparare

100 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

4 gulii

2 cepe

2 morcovi

1 legatura de patrunjel

200 ml smantana

cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Curata guliile de coaja si da-le pe razatoare, pe partea mai mare. Fa acelasi lucru si cu morcovii.

Pune legumele rase intr-o oala si adauga apa, astfel incat sa aiba in ce sa fiarba cam o ora. Trebuie ca apa sa scada pe masura ce fierb.

Caleste ceapa tocata separat si adaug-o peste gulii. Las-o sa mai fiarba cam 10 minute, dupa care adauga smantana si cimbrul si amesteca bine. Pune sare si piper, dupa gust si mai lasa sa fiarba un pic.

Cand este gata, ia oala de pe foc si pune pe deasupra patrunjelul tocat marunt.

Trucuri

Mancarea de gulii este foarte gustoasa simpla, in post sau pentru vegetarieni, dar poate fi folosita si ca garnitura pentru fripturi de pui sau curcan.

Taguri Retete gulii Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre