Mancarea de gulii este o reteta simpla, dar interesanta, care iese din tiparul preparatelor pe care le gatesti de obicei, chiar daca seamana la gust cu varza sau conopida, fiind din aceeasi familie de legume! Insa merita incercata, deoarece in felul acesta mai adaugi o noua savoare meniului uzual, cu care ti-ai obisnuit familia!
Timp de preparare
100 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
4 gulii
2 cepe
2 morcovi
1 legatura de patrunjel
200 ml smantana
cimbru
sare
piper
Mod de preparare
Curata guliile de coaja si da-le pe razatoare, pe partea mai mare. Fa acelasi lucru si cu morcovii.
Pune legumele rase intr-o oala si adauga apa, astfel incat sa aiba in ce sa fiarba cam o ora. Trebuie ca apa sa scada pe masura ce fierb.
Caleste ceapa tocata separat si adaug-o peste gulii. Las-o sa mai fiarba cam 10 minute, dupa care adauga smantana si cimbrul si amesteca bine. Pune sare si piper, dupa gust si mai lasa sa fiarba un pic.
Cand este gata, ia oala de pe foc si pune pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
Trucuri
Mancarea de gulii este foarte gustoasa simpla, in post sau pentru vegetarieni, dar poate fi folosita si ca garnitura pentru fripturi de pui sau curcan.