Mancarea de legume este un preparat plin de vitamine si extrem de sanatos, dar si o optiune utila atunci cand mai ai doar cateva legume prin frigider sau tii post!
Foto: turkmenkitchen.com
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 ceapa
3 ardei (colorati)
2 dovlecei (medii)
2-3 cartofi
1 vanata mai mare
1 conserva mica de mazare
3 catei de usturoi
2 linguri de bulion sau o conserva de rosii in bulion
1 legatura patrunjel
sare
piper
busuioc
Mod de preparare
Curata si spala bine toate legumele. Taie ardeii, cartofii, vanata si dovleceii in cubulete (nu foarte mici).
Ceapa si usturoiul se toc marunt si se pun la calit in cratita in care vrei sa faci mancare. Cand s-a cristalizat ceapa, adauga sare, piper si bulion sau rosii in bulion.
Lasa un pic, si adauga pe rand cubuletele de ardei, cartofi, dovlecei, vinete si conserva de mazare.
Presara un pic de busuioc pe deasupra si acopera cu apa, pana la nivelul legumelor.
Baga-le la cuptor si lasa mancarea sa scada.
Toaca patrunjelul marunt si serveste-l in farfurie, la fiecare portie.
Trucuri
Reteta este foarte versatila si permite adaugarea sau scoaterea unor legume, in functie de preferinte. Se aseamana foarte mult cu ghiveciul de legume.
Daca nu tii post, poti servi portiile cu iaurt sau smantana.