Mancarea de linte este extrem de sanatoasa, hranitoare, delicioasa si poate fi consumata cu succes in post. Atunci cand te-ai saturat de retete clasice de post, incearca aceasta mancarica imbietoare, plina de arome si gust!
Foto: allrecipes.com
Timp de preparare
150 min.
Dificultate
medie
Numar portii
6
Ingrediente
Foto: ablogabouthistory.com
2 cani de linte uscata
1 ceapa, tocata marunt
1/4 cana de ulei de masline
2 morcovi, taiati cubulete
2 tulpini de telina
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de oregano uscat
1 frunza de dafin
2 linguri de otet
2 catei de usturoi, pisati
1 cana de rosii maruntite
apa
1/2 cana de spanac, spalat si tocat fideluta
sare
piper
Mod de preparare
Pune uleiul de masline la incins intr-o oala suficient de mare. Adauga ceapa, morcovii si telina si lasa-le sa se caleasca pana cand ceapa se inmoaie.
Adauga apoi usturoiul, foaia de dafin, oregano, busuiocul si mai lasa-le 2 minute.
Pune lintea si rosiile in oala si adauga apa pana cand acoperi legumele. Lasa mancarea sa fiarba sau bag-o la cuptor, la foc mic, timp de aproape 60 de minute, pana scade.
Dupa ce ai inchis focul, garniseste mancarea cu o lingura de otet, sare si piper, dupa gust.
Cu un minut inainte de a lua oala de pe foc, adauga spanacul.
Valori nutritionale per portie
Calorii: 349
Grasimi: 10 g