Chiar daca oltenii sunt renumiti pentru consumul de praz, iti vom demonstra ca mancarica de praz este extrem de apreciata in toate zonele.
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
2 legaturi praz
2 ardei grasi
2 morcovi
5 rosii coapte
3 linguri ulei de masline
100 g masline
sare
piper
Mod de preparare
Foto: thecooksnextdoor.wordpress.com
Curata prazul, spala-l bine si taie frunzele, apoi tulpinile le tai in rondele groase de aproximativ 3 centimentri.
Foto: robinellisdotnet.wordpress.com
Intr-un vas incapator caleste prazul in ulei incins, apoi adauga ardeii grasi taiati cubulete, morcovii dati pe razatoare si acopera totul cu o cana de apa. Lasa toate legumele la fiert, iar cand sunt pe jumatate patrunse, adauga si maslinele oparite in apa clocotita.
La final, cand prazul este patruns, adauga rosiile date pe razatoare, condimenteaza cu sare si piper si mai lasa la foc mic 10 minute.
Serveste mancarea de praz cu verdeata tocata deasupra.
Trucuri
Poti servi aceasta mancare simpla, ca fel principal in timpul postului sau ca garnitura, alaturi de niste pulpe de pui pregatite la cuptor.
Tipul bucatariei
Romaneasca