Mancarea de praz cu masline este una dintre cele mai consumate feluri de mancare in timpul postului! Pe langa faptul ca este delicioasa, are si putine calorii, ca sa te ajute sa te mentii in forma!
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
3 bucati de praz
150 g masline
1 lingura rasa de faina
2 -3 linguri de ulei de masline
1/2 conserva rosii in bulion (se poate folosi si bulion - 2 linguri rase)
1 lingurita otet balsamic
sare
piper
Mod de preparare
Pune o oala la fierb si opareste un pic prazul curatat si taiat rondele, pentru a se inmuia.
Intr-o alta cratita pune uleiul la incins impreuna cu faina. Caleste faina, fara a o lasa sa se inchida la culoare.
Adauga bulionul sau rosiile in bulion tocate marunt si adauga apa fierbinte peste amestec, pana cand devine un sos omogen. Pune si lingurita de otet.
Introdu bucatile de praz in sos si adauga maslinele, sarea si piperul. Daca maslinele sunt foarte sarate, poti sa nu mai pui deloc sare.
Lasa oala pe aragaz la foc mic sau bag-o la cuptor pana cand se inmoaie prazul si scade un pic mancarea.
Trucuri
Daca nu tii post, reteta este delicioasa cu pui, iaurt sau smantana.
Mancarica are avantajul de a se putea servi atat calda, cat si rece.
Valori nutritionale per 100 g
Calorii: 110