Astazi iti propunem o reteta simpla si delicioasa de mancare de praz cu masline. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti indicatiile de mai jos, iar la final vei obtine un preparat extrem de savuros.
Ingrediente:
- 2-3 tije de praz (cat mai tinere)
- 1 ceapa
- 1 lingura de pasta de ardei
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 lingura de ulei
- Sare si piper, dupa gust
- Cimbru uscat, dupa gust
- 1 foaie de dafin
- 70 ml vin alb
- O mana buna de masline negre
- Patrunjel verde tocat fin
Mod de preparare:
- Pregatirea prazului
- Se curata prazul, se spala bine si se taie rondele potrivit de groase.
- Calirea legumelor
- Intr-o cratita, se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa.
- Se adauga pasta de ardei si se amesteca bine.
- Gatirea prazului
- Se adauga prazul peste ceapa si se soteaza usor timp de 2-3 minute.
- Se adauga pasta de tomate si se amesteca.
- Adaugarea lichidelor si condimentelor
- Se toarna vinul alb, apoi se adauga foaia de dafin, cimbrul, sarea si piperul.
- Se completeaza cu putina apa, cat sa acopere partial prazul, si se lasa la foc mic sa fiarba aproximativ 20-25 de minute, pana cand prazul devine fraged.
- Finalizarea preparatului
- Cu 5 minute inainte de a opri focul, se adauga maslinele si se mai lasa sa fiarba putin, pentru a-si lasa aroma in mancare.
- Se presara patrunjel verde tocat fin si se opreste focul.
Mancarea de praz cu masline se poate servi atat calda, cat si rece, alaturi de paine proaspata. Pofta buna!
Sursa: www.realitatea.net
Sursa foto: freepik