Mancarea de prune afumate se pregatea in trecut in gospodariile romanesti. Reteta a fost transmisa de bunicile noastre.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g prune afumate
1 ceapa
sare
2 linguri zahar
1 lingurita faina
200 ml vin alb
100 ml ulei
Mod de preparare
Curata prunele de codite, apoi pune-le in apa calda, circa o ora.
Scoate prunele si pune-le sa fiarba intr-o oala adanca, acoperite cu apa calda.
Toaca ceapa si caleste-o in ulei fierbinte, apoi las-o sa devina sticloasa. Stinge totul cu o ceasca de apa calda, in care ai desfacut o lingurita de faina.
Toarna ceapa peste prune, dupa ce acestea au fiert o jumatate de ora. Lasa-le sa fiarba la foc mediu, adauga vinul alb si lasa mancarea sa scada bine.
Cand prunele sunt bine hidratate si au forma celor proaspat culese, pune peste mancare un sos din zahar ars.
Serveste mancarea rece, cu paine proaspata.
Tipul bucatariei
Romaneasca