Mancarea de prune uscate ne aminteste de zilele frumoase ale copilariei, cand bunicile pregateau cu drag acest preparat delicios, atat de simplu.
Foto: adevarul.ro
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
700 g prune uscate
2 cepe
100 ml ulei
50 g zahar
50 g faina
1/2 lamaie
sare
Mod de preparare
Lasa prunele la hidratat in apa, cateva ore. Dupa ce se umfla, scoate-le la scurs, intr-o strecuratoare.
Curata ceapa si toac-o marunt, apoi pune-o la calit in uleiul incins. Cand ceapa devine aurie, stinge totul cu un pahar de apa, si adauga prunele.
Separat, rumeneste faina intr-o cratita uscata si toarna peste aceasta un sirop pregatit din 50 de grame de zahar si 2 linguri de apa.
Adauga rantasul de faina peste mancarea de prune si lasa totul la fiert 30 de minute. Cand mancarea este aproape gata, potriveste de gust cu sare si zeama de la o jumatate de lamaie.
Trucuri
Exista posibilitatea ca aceasta mancarica sa fie imbogatita cu carne de pui sau orez.
Tipul bucatariei
Romaneasca