Faimoasa mancare de pui pe care toti o savuram inca din copilarie face parte din preparatele consumate foarte des in sanul familiei. Iata o reteta traditionala, usor de pregatit si foarte gustoasa.
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg carne pui
3 cepe medii
2 ardei grasi
4 rosii la conserva
1 morcov
150 g ulei
sare, piper
cimbru, boia
patrunjel verde
Mod de preparare
Taie carnea de pui cubulete si pune-o la fiert cu putina sare.
Intre timp, curata si taie marunt legumele.
Dupa ce fierbe carnea cam un sfert de ora, scoate puiul si lasa-l la scurs in sita.
Intr-o alta oala, pune legumele la calit in ulei, apoi bucatelele de carne scurse. Imediat ce ingredientele se rumenesc bine, adauga apa in care a fiert puiul si rosiile la conserva taiate fin.
Lasa totul la fiert pana scade apa, apoi adauga sarea, piperul, cimbrul, boiaua si patrunjelul.
Mod de servire
Se serveste cu garnitura de cartofi si salata sau simpla, cu paine si muraturi.
Trucuri de preparare
Presara putin busuioc, un condiment aromat si foarte benefic pentru organism. Pentru un gust special, poti folosi bulion de ardei in loc de rosii.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 80,1 kcal
Carbohidrati: 3,9 g
Grasimi: 1,8 g
Proteine: 12,6 g