Mancarea de pui cu masline se prepara foarte usor si este extrem de gustoasa, pe placul mofturosilor din familie.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg pulpe de pui
100 g masline
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ceapa mica
1 morcov
1 pahar vin alb
2 catei de usturoi
1 cana suc de rosii
3 foi de dafin
5 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Curata mai intai legumele, spalale si taie-le bucati potrivite. Intr-o tigaie mare, tip wok, pune 2-3 linguri de ulei, iar cand acesta e incins adaugi legumele.
Caleste legumele 5 minute, apoi stinge totul cu un pahar de vin alb. Adauga dupa cateva minute si o cana cu suc de rosii, o cana de apa si frunzele de dafin. Acopera tigaia si lasa acest sos la fiert circa 30 de minute. Daca e nevoie mai adaugi apa, pentru a avea o consistenta lichida.
Intr-o tigaie separata, adauga restul de ulei si pune pulpele la prajit.
Cand sunt bine rumenite le scoti pe servete de bucatarie, le lasi la scurs, apoi le adaugi in sosul de legume. Mai lasi mancarea pe foc 15 minute, apoi adaugi si masline clatite in apa rece.
Mancarica astfel obtinuta se lasa pe focul mic de la aragaz pentru alte 15 minute, pana ce sosul devine consistent.
Trucuri
Presara verdeata proaspata peste aceasta mancarica si serveste cu mamaliguta calda.