Reteta de mancare de rosii este apreciata in special in sezonul estival, cand aceste legume se gasesc din abundenta si au cel mai bun gust. Preparatul se consuma in special rece si se recomanda pentru meniul unei diete.
Foto: thecollegecritics.com
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 rosii proaspete
1 ceapa
4 catei usturoi
2 linguri ulei
vegeta
sare, piper
patrunjel verde, coriandru/marar
Mod de preparare
Decojeste rosiile si taie-le cubulete sau feliute, dupa preferinta.
Curata cateii de usturoi si ceapa, apoi taie-le marunt.
Pune uleiul intr-o oala si adauga ceapa cu sare, prajind-o pana devine transparenta. Pune usturoiul si adauga rosiile, apoi lasa totul sa fiarba inabusit.
In cazul in care rosiile nu sunt suficient de apoase, completeaza sosul cu putina apa.
Cu 5 minute inainte sa stingi focul, taie patrunjelul marunt, mararul sau coriandrul, pe care le presari la final peste mancare.
Mod de servire
Se serveste rece sau calda, cu paine prajita.
Trucuri de preparare
Inlocuieste mararul cu busuioc, pentru un gust usor meditaranean.
Valori nutritionale pentru 15 g
Calorii: 15 kcal
Carbohidrati: 3,8 g
Grasimi: 1,2 g
Proteine: 1,3 g