Mancarea sau tocanita de soia este un preparat excelent pentru perioada postului, care-ti ofera sansa sa profiti de beneficiile acestui aliment-minune pentru sanatate!
Foto: petitchef.com
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 punga de soia granulata/cubulete
1 ceapa
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1 morcov
3 linguri ulei
1 conserva de rosii in bulion
4 catei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Mai intai trebuie sa fierbi separat soia in apa cu sare, timp de 10 minute, si apoi sa o scurgi bine printr-o sita.
Toaca marunt legumele si caleste-le in ulei. Pune un capac deasupra si lasa-le la foc mic, pana se mai inmoaie morcovul si se cristalizeaza ceapa.
Adauga soia scursa, mai lasa cateva minute si adauga rosiile, sarea si piperul. Mai lasa sa fiarba cam 7 minute.
Trucuri
Mancarea de soia se poate servi simpla, ca fel principal, sau alaturi de alte garnituri din legume - cartofi, orez etc.
Daca nu tii post, poti savura tocanita alaturi de o portie generoasa de smantana.
Tipul bucatariei
romaneasca