Bogata in fibre si nutrienti esentiali pentru sanatate, delicioasa mancare de spanac este ideala pentru meniul de primavara. In perioda de post, spanacul este un aliment ideal pentru fortificarea si dezintoxicarea organismului, furninzand multe fibre care induc senzatia de satietate si sprijina digestia.
Foto: foodandspice.blogspot.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg de spanac proaspat sau congelat
1 ceapa alba
vegeta
2 linguri ulei
1 ligura faina
sos de rosii
Mod de preparare
Curata spanacul de codite si de frunzele uscate si spala-l bine in mai multe randuri.
Intre timp, pune la fiert 400 g de apa cu putina sare. Cand incepe sa dea in clocot, adauga spanacul si lasa-l sa se inmoaie cateva minute. Scoate-l intr-o strecuratoare si toaca-l marunt, apoi adauga-l la loc in oala, impreuna cu ceapa taiata cubulete, uleiul si vegeta.
Amesteca o lingura de faina cu sos de rosii si putina zeama de la fiert pana devin omogene, apoi adauga pasta obtinuta peste spanac.
In aproximativ 5 minute, mancarea de spanac este gata.
Mod de servire
Il poti servi cu soia, ciuperci sau cartofi la cuptor.
Daca nu tii post, poti praji un ou ochi pe care sa il asezi in farfurie, peste spanac.
Trucuri de preparare
Inlocuieste faina cu 125 g de orez, pentru un numar mai mic de calorii.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 78 kcal
Carbohidrati: 5 g
Grasimi: 4 g
Proteine: 3 g
Fibre: 2,2 g