Mancare de varza

/ / Modificat: 2012-03-26
Mancare de varza

Mancarea de varza, fie ea proaspata sau acra, este una dintre cele mai gustoase preparate, iar alaturi de mamaliguta si ardei iute reprezinta un adevarat festin culinar!

Foto: foodnetwork.com

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

2 verze medii (proaspete sau acre)

2 linguri de bulion

1 ceapa mare

1 legatura de marar

1 frunza de dafin

50 ml ulei

1/2 lingurita de busuioc

sare

piper

Mod de preparare

Spala varza, taie-o in sferturi si toac-o fideluta. Varza proaspata poate fi data si pe razatoare sau tocata la robot. Freac-o apoi bine cu o lingurita de sare si las-o deoparte, intr-un bol.

varza

Foto: caribbeanpot.com

Intre timp, pune uleiul la incins in cratita, adauga ceapa tocata, iar cand devine transparenta, pune si bulionul. Adauga busuiocul, piperul si foaia de dafin.

Pune apoi treptat varza in cratita. Asteapta pana se mai inmoaie si abia apoi mai completeaza cu restul.

De obicei, varza nu mai are nevoie de apa, deoarece isi lasa suc propriu, dar daca ti se pare ca este prea uscata, adauga putina apa.

Introdu-o la cuptor timp de 30-40 de minute la foc potrivit, amestecand din cand in cand ca sa nu se arda. Este gata in momentul in care a fiert varza si a scazut.

Adauga marar tocat pe deasupra sau pune-l in farfurie, la momentul servirii.

Valori nutritionale per 100 g

Calorii: 195

Taguri Retete varza Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre