Pline de vitamine si foarte gustoase, vinetele pot fi consumate si in alte reteta in afara clasicei salate de vinete. Noi iti sugeram sa preparari o mancare de vinete, dupa reteta urmatoare.
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg vinete
1 ceapa
1 ardei gras rosu
2 rosii
3 catei de usturoi
50 g faina
ulei
sare
piper
1 legatura verdeata (marar sau patrunjel)
Mod de preparare
Spala vinetele bine, apoi taie-le in felii groase de circa 1,5 cm. Presara sare peste aceste felii si lasa-le la scurs pe niste servete de bucatarie, pentru ca vor lasa foarte multa apa.
Dupa o jumatate de ora, stoarce vinetele de toata apa lasata si tavaleste-le prin faina, apoi da-le la prajit in ulei incins.
Foto: practicalnutritionbydietitian.com
Separat, caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat fasii, apoi adauga rosiile decojite, tocate marunt. In tigaia in care ai calit legumele adaugi feliile panetate de vanata si acoperi mancarica cu o ceasca de apa. Lasa totul la fiert circa 15 minute, apoi adauga usturoiul tocat si potriveste de gust cu sare si piper.
La final, presara verdeata proaspata peste mancarica.
Trucuri
Pentru o aroma deosebita, adauga un ardei iute tocat si cateva seminte de susan.
Tipul bucatariei
Turceasca