Mancare de vinete

/ / Modificat: 2012-03-26
Mancare de vinete

Pline de vitamine si foarte gustoase, vinetele pot fi consumate si in alte reteta in afara clasicei salate de vinete. Noi iti sugeram sa preparari o mancare de vinete, dupa reteta urmatoare.

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg vinete

1 ceapa

1 ardei gras rosu

2 rosii

3 catei de usturoi

50 g faina

ulei

sare

piper

1 legatura verdeata (marar sau patrunjel)

Mod de preparare

Spala vinetele bine, apoi taie-le in felii groase de circa 1,5 cm. Presara sare peste aceste felii si lasa-le la scurs pe niste servete de bucatarie, pentru ca vor lasa foarte multa apa.

Dupa o jumatate de ora, stoarce vinetele de toata apa lasata si tavaleste-le prin faina, apoi da-le la prajit in ulei incins.

vinete-prajite

Foto: practicalnutritionbydietitian.com

Separat, caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat fasii, apoi adauga rosiile decojite, tocate marunt. In tigaia in care ai calit legumele adaugi feliile panetate de vanata si acoperi mancarica cu o ceasca de apa. Lasa totul la fiert circa 15 minute, apoi adauga usturoiul tocat si potriveste de gust cu sare si piper.

La final, presara verdeata proaspata peste mancarica.

Trucuri

Pentru o aroma deosebita, adauga un ardei iute tocat si cateva seminte de susan.

Tipul bucatariei

Turceasca

Taguri Mancare de post Vinete Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre