Mancare de vinete cu mozzarella

/ / Modificat: 2012-08-28
Mancare de vinete cu mozzarella

Mancarea de vinete cu mozzarella este o reteta de vara gustoasa si foarte hranitoare. Bogata in branzeturi si condimentata din plin cu busuioc si usturoi, mancarica de vinete reprezinta un adevarat festin al gusturilor si aromelor!

Foto: great-chicago-italian-recipes.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

3 vinete medii

150 g mozzarella

150 g cascaval

2 linguri de parmezan ras

doua cutii de rosii in bulion

6 catei de usturoi

3 linguri de busuioc uscat

ulei de floarea soarelui

piper

sare

Mod de preparare

In prima faza, trebuie sa pregatesti sosul. Toarna rosiile intr-o oala, pune-o pe foc si adauga busuiocul, usturoiul tocat marunt, piper si sare si lasa sosul sa fiarba pana cand scade un pic.

Intre timp, curata vinetele si taie-le, pe lung, in felii de maxim 1 cm grosime. Pune-le intr-o tigaie cu ulei incins. Lasa-le doar sa se caleasca si sa se inmoaie, nu sa fie prajite sau crocante. Scoate-le pe un servetel, astfel incat sa se absoarba tot uleiul din ele.

Taie cascavalul si mozzarella feliute mai groase si asaza intr-un vas termorezistent un rand de vinete, unul de mozarella, iarasi unul de vinete si unul de cascaval. Ia-o de la capat, pana cand termini ingredientele.

Toarna sosul peste si presara parmezanul. Lasa vasul la cuptor cam 40-45 de minute, la foc potrivit.

Taguri Retete vinete

Articole recomandate

Citeste si despre