Mancarea de vinete cu mozzarella este o reteta de vara gustoasa si foarte hranitoare. Bogata in branzeturi si condimentata din plin cu busuioc si usturoi, mancarica de vinete reprezinta un adevarat festin al gusturilor si aromelor!
Foto: great-chicago-italian-recipes.com
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
3 vinete medii
150 g mozzarella
150 g cascaval
2 linguri de parmezan ras
doua cutii de rosii in bulion
6 catei de usturoi
3 linguri de busuioc uscat
ulei de floarea soarelui
piper
sare
Mod de preparare
In prima faza, trebuie sa pregatesti sosul. Toarna rosiile intr-o oala, pune-o pe foc si adauga busuiocul, usturoiul tocat marunt, piper si sare si lasa sosul sa fiarba pana cand scade un pic.
Intre timp, curata vinetele si taie-le, pe lung, in felii de maxim 1 cm grosime. Pune-le intr-o tigaie cu ulei incins. Lasa-le doar sa se caleasca si sa se inmoaie, nu sa fie prajite sau crocante. Scoate-le pe un servetel, astfel incat sa se absoarba tot uleiul din ele.
Taie cascavalul si mozzarella feliute mai groase si asaza intr-un vas termorezistent un rand de vinete, unul de mozarella, iarasi unul de vinete si unul de cascaval. Ia-o de la capat, pana cand termini ingredientele.
Toarna sosul peste si presara parmezanul. Lasa vasul la cuptor cam 40-45 de minute, la foc potrivit.