Daca vrei sa-ti scoti meniul zilnic sau saptamanal din monotonie si sa oferi papilelor tale gustative un rasfat exotic desavarsit, merele umplute cu carne reprezinta reteta ideala!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
200 g carne tocata (porc, pui, vita)
7-8 mere mari
100 ml smantana
1 ou mare
1 felie de paine veche
250 ml suc de rosii
1 ceapa
30 g faina
60 g unt
60 ml vin
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Taie capacul merelor si scobeste-le in interior, fara sa le cureti. Inmoaie painea in apa rece si amestec-o cu miezul de la mere, carnea si ceapa tocata marunt. Adauga oul, faina, sarea, piperul si patrunjelul tocat si amesteca totul bine pana obtii o pasta. Umple merele cu compozitia formata, pune-le capacele si asaza-le intr-o cratita.
Toarna vinul peste ele, completeaza-l cu putina apa si lasa merele umplute sa fiarba la foc mic, timp de 35 de minute. Separat, freaca smantana cu faina si cu doua linguri de apa si pune oala pe foc.
Adauga sosul in care au fiert merele si amesteca bine pana cand se ingroasa. Adauga untul la sfarsit si asezoneaza sosul cu patrunjel. Merele se servesc cu sos pe deasupra.