Mititeii din carne de vita sunt o alternativa sanatoasa a retetei de mititei din tocatura de porc.
Foto: papacasa.ro
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
900 g carne de vita
100 g grasime de vita
15 g bicarbonat de sodiu
2 g praf de cimbru
3 catei de usturoi
5 g ardei iute
5 g piper negru macinat
2 g piper alb macinat
100 ml zeama de oase
1 lingurita sare
1/4 lingurita zahar
Mod de preparare
Se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina carnea de vita si grasimea. Aceste ingrediente se amesteca cu usturoiul cojit si pisat, cu praful de ardei iute si cu praful de cimbru. Amestecul se pune la frigider, minim 20 de ore.
Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. In zeama de oase se adauga bicarbonatul, zaharul si sarea si se amesteca pana la dizolvare. Aceasta solutie se toarna peste carne si se framanta bine. Cu mana umeda se formeaza mititeii, dupa marimea dorita.
Mititeii se pregatesc pe gratarul incins. Se vor intoarce pe toate partile, astfel incat sa fie gatiti uniform.
Tipul bucatariei
Romaneasca