Doriti o cina delicioasa in familie? Faceti o musaca de cartofi cu carne tocata, delicioasa, pe gustul tuturor.
Ingrediente
Pentru musaca:
-
500 g cartofi fierti in coaja
-
500 g carne tocata (porc, vita sau amestec)
-
3 cepe medii
-
5 catei de usturoi
-
2 linguri de ulei
-
Sare, piper, cimbru uscat
-
400 ml suc de rosii (sau 500 g rosii proaspete, tocate)
-
Fulgi de ardei iute (optional)
-
150 g cascaval ras (sau alta branza care se topeste la cuptor)
Pentru sos alb:
-
50 g unt
-
50 g faina
-
500 ml lapte
-
Sare
Mod de preparare
1️⃣ Pregatirea ingredientelor:
-
Fierbe cartofii in coaja pana sunt moi. Curata-i si taie-i felii de aproximativ 5 mm grosime.
-
Toaca ceapa marunt si zdrobeste usturoiul.
2️⃣ Prepararea carnii:
-
incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa pana devine aurie.
-
Adauga usturoiul si carnea tocata, amestecand continuu pana se rumeneste.
-
Condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat.
-
Adauga sucul de rosii (sau rosiile proaspete tocate). Daca iti place picant, adauga si cativa fulgi de ardei iute.
-
Fierbe la foc mic 10-15 minute pana scade sosul.
3️⃣ Prepararea sosului alb (bechamel):
-
Topeste untul intr-o cratita, adauga faina si amesteca rapid.
-
Toarna treptat laptele, amestecand continuu, pana obtii un sos cremos.
-
Adauga sare dupa gust.
4️⃣ Asamblarea musacalei:
-
intr-o tava unsa cu putin ulei, pune un strat de cartofi feliati.
-
Adauga un strat de carne cu sos de rosii.
-
Continua alternand straturile, terminand cu un strat de cartofi.
-
Toarna sosul alb peste ultimul strat si presara cascavalul ras.
5️⃣ Coacerea:
-
Da tava la cuptorul preincalzit la 180°C si coace timp de 30-40 minute, pana cand musacaua este rumena si aurie.
6️⃣ Servirea:
-
Lasa musacaua sa se odihneasca 10-15 minute inainte de servire. Poti adauga patrunjel proaspat pentru un plus de prospetime.
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik