Daca vrei sa iti surprinzi musafirii de sarbatori cu o friptura speciala, atunci alege un muschiulet de porc in aluat. Acesta se prepara foarte usor si are un gust incantator.
Timp de preparare
80 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
450 aluat de foietaj
400 g muschi de porc
1 ceapa mare
300 g ciuperci
50 g smantana
1 morcov mare
1 galbenus
sare si piper
ulei
Mod de preparare
Intr-o tigaie mare pune ulei la incis si rumeneste muschiul de porc pe ambele parti. Intre timp, mixeaza la blender ciupercile, ceapa si morcovii pana cand devin pasta. Scoate muschiuletul de porc pe un platou, iar in acelasi ulei caleste ceapa, ciupercile si morcovii pentru aproximativ 3 minute.
Adauga peste ele si smantana, apoi sareaza si pipereaza compozitia dupa gust. Intinde aluatul de foietaj, unge-l cu pasta de ciuperci si smantana si asaza peste el si muschiul. Inveleste-l apoi in aluat, unge-l deasupra cu galbenus de ou, apoi da-l la cuptor pentru o ora.