Muschiul in aluat poate fi la fel de bine un aperitiv, cat si o garnitura si poate fi servit atat cald, cat si rece. Se prepara simplu si este foarte gustos.
Dificultate
mica
Timp de preparare
75 min.
Ingrediente
1 piept de pui
2 cepe
2 galbenusuri
1 cutie ciuperci conservate
100 g unt
1 ceasca vin
3 linguri smantana
1 pachet aluat foietaj
5 fire patrunjel verde
sare si piper
Mod de preparare
Curata ceapa si taie-o marunt, apoi caleste-o in putin unt. Cand a devenit sticloasa, adauga ciupercile scurse de apa si taiate si lasa-le sa se caleasca la foc potrivit. Adauga ceasca de vin si smantana si amesteca bine pana cand scade compozitia. Apoi, trage tigaia de pe foc, adauga patrunjelul tocat si lasa sa se raceasca.
Condimenteaza muschiul si pune-l in tigaie in untul ramas pana cand se rumeneste bine pe toate partile. Apoi, intinde pe masa aluatul de foieteaj si aseaza cu o lingura amestecul de ciuperci pe intreaga suprafata. Aseaza bucata de muschi si ruleaza aluatul cu atentie, apoi preseaza-i bine marginile.
Pune muschiul in aluat intr-o tava pe hartie de copt, apoi cu o pensula unge-l cu galbenusurile de ou. Incinge cuptorul la 180 de grade si lasa muschiul sa se coaca aproximativ o ora.