Muschiulet de porc la cuptor

/ / Modificat: 2025-02-12
Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor fraged si suculent gatit dupa o reteta simpla si rapida, cu reusita garantata. O reteta de muschiulet de porc la cuptor cu toate secretele pentru a obtine un muschiulet de porc aromat si moale, care se topeste in gura.

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc intreg (500-600 g)

  • 1 lingura de ulei de masline

  • Sare grunjoasa, dupa gust

  • Piper negru proaspat macinat, dupa gust

  • 40 g unt

  • Optional:

    • 1 lingurita cimbru proaspat

    • 1 lingurita seminte de chimen sau chimen pudra

    • 1 lingurita mustar de Dijon

    • 1 catel de usturoi feliat subtire

Mod de preparare

  1. Pregatirea muschiuletului:

    • Curata muschiuletul de pielitele argintii, daca este necesar.

    • Tamponeaza-l cu un servetel de hartie pentru a indeparta excesul de umiditate.

  2. Aromatizarea si rumenirea:

    • Unge carnea cu ulei de masline si maseaz-o cu sare, piper si, daca doresti, cu chimen sau cimbru.

    • incinge o tigaie mare, preferabil din fonta, la foc mediu-mare.

    • Adauga muschiuletul si prajeste-l pe toate partile, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana capata o crusta aurie.

  3. Coacerea in cuptor:

    • Preincalzeste cuptorul la 190°C (caldura sus-jos).

    • Muta muschiuletul intr-o tava sau lasa-l in tigaia de fonta, daca este potrivita pentru cuptor.

    • Adauga untul taiat bucati peste carne si, daca folosesti, mustarul de Dijon si feliile de usturoi.

    • Coace timp de 12-15 minute, in functie de grosimea carnii. Pentru o carne suculenta, temperatura interna ar trebui sa fie in jur de 63-65°C (mediu) sau 70°C (bine facut).

  4. Odihna si servirea:

    • Scoate muschiuletul din cuptor si acopera-l lejer cu folie de aluminiu.

    • Lasa-l sa se odihneasca 5-10 minute pentru a redistribui sucurile.

    • Taie-l felii si serveste-l cu garnituri precum cartofi copti, piure de cartofi, salata proaspata sau legume la gratar.

Pofta buna! 

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre