Ochiurile romanesti cu sos de branza telemea se pregatesc destul de usor, dimineata, la micul-dejun.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 oua
1,5 l apa
1 lingurita otet
200 ml smantana lichida
100 g branza telemea, rasa
1/2 legatura marar
sare (optional)
piper
Mod de preparare
Pune apa la fiert, cu o lingura de otet. Cand apa clocoteste, pune ouale la fiert, pe rand.
Dupa ce se coaguleaza albusul, scoate ouale si lasa-le la scurs pe un platou.
Pregateste un sos de smantana si branza telemea. Pune smantana pe foc mic, intr-o tigaie. Adauga branza rasa si amesteca 3-4 minute, pana obtii un sos gros. Adauga verdeata tocata marunt si piperul proaspat macinat.
Daca este nevoie, potriveste sosul de gust cu sare.
Trucuri
Poti imbogati gustul acestui sos daca adaugi si cateva frunze de busuioc proaspat.
Tipul bucatariei
Romaneasca