Orezul brun cu migdale este o garnitura excelenta pentru carne sau un fel principal hranitor si prietenos cu silueta. Prepara-l cat mai des pentru intreaga familie, daca vrei ca meniul casei sa fie cu adevarat unul sanatos!
Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 grame orez brun
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 100 grame merisoare deshidratate
- 1 litru supa limpede de legume
- 1 lingurita cimbru uscat
- 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat fin
- 50 grame fulgi de migdale
- 2 linguri coaja de portocala rasa
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si incalzeste uleiul intr-o oala medie, care poate fi introdusa ulterior la cuptor. Pune ceapa la sotat, la foc mic, pana devine aurie. Adauga orezul brun si merisoarele, asezoneaza cu condimentele si apoi toarna peste supa si lasa totul la fiert.
Acopera oala cu hartie de copt si capac, apoi pune-o la cuptor timp de 50 de minute (pana cand orezul devine suficient de fraged). Scoate preparatul de la cuptor si adauga migdalele, patrunjelul si coaja rasa de portocala.
Foto: cooking.nytimes.com