Daca vrei sa incerci o reteta exotica, care sa prepara insa usor, poti opta pentru orezul cu ananas. Este delicios si, in plus, este o mancare perfecta si pentru invitatii tai care tin post.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 bucata de de ananas
2 cani de orez cu bob lung
2 linguri de ulei
1 morcov
50 g mazare
1 ardei gras rosu
sare
Mod de preparare
Mai intai, spala si curata bine legumele. Da morcovul prin razatoare si taie ardeiul gras bucatele mici. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga orezul si toarna peste el apa. Lasa-l sa fiarba 5 minute, apoi adauga si mazarea si lasa-le sa mai fiarba inca 15 minute.
Amesteca bine compozitia din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand orezul este aproape fiert, taie ananasul cubulete mici si adauga-le peste acesta.
La final, asezoneaza cu sare dupa gust si mai lasa orezul pe foc aproximativ 5 minute. Poti adauga optional si putina boia iute, daca iti place mancarea picanta.