Orez cu ananas

/ / Modificat: 2013-08-21
Orez cu ananas

Orezul cu ananas este un preparat exotic delicios daca preferi mancarurile care imbina gustul sarat sau picant cu cel dulce-acrisor. Ofera familiei tale o alternativa delicioasa la preparatele clasice cu orez, pregatind aceasta reteta innobilata cu o multime de condimente savuroase, care o transforma intr-o alegere perfecta pentru orice masa de vara!

Timp de preparare

30 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g orez fiert (cu bob lung)
250 g ananas, taiat cubulete (la conserva)
2 cepe, tocate marunt
2 fire de ceapa verde, tocate marunt
cateva frunze de coriandru, tocate marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita pudra de curry iute
3 linguri de sos de soia
1/2 lingurita zahar
1 lingura de ulei

Mod de preparare

Caleste ceapa intr-o tigaie in care pui uleiul si il lasi sa se incinga bine. Dupa 1 minut, adauga usturoiul si amesteca putin, apoi pune si pudra de curry si orezul. Lasa preparatul pe foc cam 3-4 minute, amestecand din cand in cand, apoi adauga si ananasul bucati si zeama din conserva.

Permite aromelor sa se intrepatrunda, lasand inca vreo 3 minute preparatul pe foc. Spre sfarsit, pune soia si zaharul. Amesteca un pic, opreste focul si presara ceapa verde si coriandrul proaspat.

Taguri Orez cu ananas Retete orez

Articole recomandate

Citeste si despre