Orez cu creveti

/ / Modificat: 2012-08-22
Orez cu creveti

Orezul cu creveti se serveste ca fel principal, la cina sau la pranza, dupa preferinta.

Foto: weheartfood.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

400 g creveti proaspeti

1 cana orez cu bob lung

1 ardei gras

1 ceapa mare

2 catei usturoi

2 rosii din conserva

50 ml vin alb

4 linguri ulei

sare, piper

patrunjel (decor)

Mod de preparare

Opareste crevetii intr-o oala cu apa clocotita si sare, circa 3 minute. Apoi, crevetii curatati complet se taie in 3-4 bucati.

Toaca ceapa si ardeiul foarte, foarte marunt. Caleste legumele in uleiul incins pana se inmoaie bine. Adauga rosiile strivite cu furculita si continua sa calesti pana uleiul se ridica deasupra legumelor.

Adauga usturoiul strivit si vinul si fierbe pana vinul este evaporat complet si uleiul se separa iar deasupra. Scoate legumele pe o farfurie.

In aceasta tigaie, peste legume, adauga orezul si 3 cani de apa, apoi pune capacul si lasa la foc foarte mic pana orezul e complet fiert si supa e absorbita (cca 15-20 minute).

Potriveste de gust cu sare si piper, apoi adauga peste orez legumele si crevetii maruntiti. Serveste orezul cald.  

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Orez Creveti

Articole recomandate

Citeste si despre