Orez cu urzici

/ / Modificat: 2012-06-29
Orez cu urzici

Consumul de urzici este foarte indicat intr-o alimentatie sanatoasa, iar daca alegi reteta noastra de orez cu urzici, vei fi incantat de rezultat.

Foto: eclecticrecipes.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

200 g orez cu bob rotund

1/2 kg urzici

1 ceapa medie

3 linguri ulei de masline

sare

Mod de preparare

Spala urzicile si separa-le de frunze. Pune urzicile la fiert in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se inmoaie. Clateste-le in apa rece si toaca-le.

Incinge uleiul, adauga ceapa tocata marunt si orezul. Lasa totul sa se caleasca, pana cand ceapa devine sticloasa. Toarna un pahar de apa din zeama in care au fiert urzicile si lasa orezul sa dea in cateva clocote.

Acopera orezul, iar cand scade zeama, mai adauga inca 2 pahare de zeama de urzici.

La final, potriveste orezul de gust cu sare.

Trucuri

Optional, poti presara parmezan ras peste aceasta mancare.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Orez Retete urzici

Articole recomandate

Citeste si despre