Consumul de urzici este foarte indicat intr-o alimentatie sanatoasa, iar daca alegi reteta noastra de orez cu urzici, vei fi incantat de rezultat.
Foto: eclecticrecipes.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
200 g orez cu bob rotund
1/2 kg urzici
1 ceapa medie
3 linguri ulei de masline
sare
Mod de preparare
Spala urzicile si separa-le de frunze. Pune urzicile la fiert in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se inmoaie. Clateste-le in apa rece si toaca-le.
Incinge uleiul, adauga ceapa tocata marunt si orezul. Lasa totul sa se caleasca, pana cand ceapa devine sticloasa. Toarna un pahar de apa din zeama in care au fiert urzicile si lasa orezul sa dea in cateva clocote.
Acopera orezul, iar cand scade zeama, mai adauga inca 2 pahare de zeama de urzici.
La final, potriveste orezul de gust cu sare.
Trucuri
Optional, poti presara parmezan ras peste aceasta mancare.
Tipul bucatariei
Internationala