Orezul gratinat cu carne tocata este foarte satios si, cu siguranta, va fi apreciat de intreaga familie.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g orez
250 g carne tocata
750 ml supa legume
1 ceapa
1 morcov
1 lingura paste tomate
100 g cascaval
2 linguri ulei
1 lingurita unt
sare
piper
Mod de preparare
Spala orezul, apoi pune-l la fiert cu supa de legume. Dupa ce a f iert, condimenteaza-l cu sare, piper si acopera-l cu un capac.
Pune uleiul la incins, adauga ceapa tocata marunt, morcovul ras si putina apa sa se inmoaie. Adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust, apoi lasa carnea la foc mic, pana ce scade toata zeama. Pune pasta de tomate si lasa sa dea in clocot.
Pune orezul intr-un vas termorezistent, uns cu unt, apoi aseaza deasupra carnea si rade cascavalul.
Lasa orezul 10 minute la cuptor, pana ce se gratineaza usor.
Tipul bucatariei
Internationala