Orez gratinat cu carne tocata

/ / Modificat: 2012-08-02
Orez gratinat cu carne tocata

Orezul gratinat cu carne tocata este foarte satios si, cu siguranta, va fi apreciat de intreaga familie.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g orez

250 g carne tocata

750 ml supa legume

1 ceapa

1 morcov

1 lingura paste tomate

100 g cascaval

2 linguri ulei

1 lingurita unt

sare

piper

Mod de preparare

Spala orezul, apoi pune-l la fiert cu supa de legume. Dupa ce a f iert, condimenteaza-l cu sare, piper si acopera-l cu un capac.

Pune uleiul la incins, adauga ceapa tocata marunt, morcovul ras si putina apa sa se inmoaie. Adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust, apoi lasa carnea la foc mic, pana ce scade toata zeama. Pune pasta de tomate si lasa sa dea in clocot.

Pune orezul intr-un vas termorezistent, uns cu unt, apoi aseaza deasupra carnea si rade cascavalul.

Lasa orezul 10 minute la cuptor, pana ce se gratineaza usor.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Orez

Articole recomandate

Citeste si despre