Ostropelul de pui este una dintre mancarurile clasice din bucataria romaneasca. Se serveste cu mamaliguta calda sau garnitura de piure.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pui (1,5 kg)
1 capatana usturoi (7-8 catei usturoi)
1 lingura faina
1 ceapa tocata marunt
100 g unt
1 lingurita boia dulce
150 ml vin alb demisec (sec)
2 linguri pasta tomate
sare
piper
1-2 foi de dafin
1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Taie puiul in bucati potrivite, condimenteaza-l cu sare si piper si lasa-l sa se inabuse in grasime.
Adauga ceapa si lasa la prajit inca 10 minute. Adauga zeama de lamaie, dupa care presara faina si amesteca energic.
Toarna vinul si restul ingredientelor, apoi completeaza cu putina apa si lasa-l sa fiarba 25 minute, amestecand din cand in cand.
Serveste ostropelul fierbinte, cu mamaliguta alaturi.
Tipul bucatariei
Romaneasca