Ostropel de pui

/ / Modificat: 2012-09-18
Ostropel de pui

Ostropelul de pui este una dintre mancarurile clasice din bucataria romaneasca. Se serveste cu mamaliguta calda sau garnitura de piure.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 pui (1,5 kg)

1 capatana usturoi (7-8 catei usturoi)

1 lingura faina

1 ceapa tocata marunt

100 g unt

1 lingurita boia dulce

150 ml vin alb demisec (sec)

2 linguri pasta tomate

sare

piper

1-2 foi de dafin

1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Taie puiul in bucati potrivite, condimenteaza-l cu sare si piper si lasa-l sa se inabuse in grasime.

Adauga ceapa si lasa la prajit inca 10 minute. Adauga zeama de lamaie, dupa care presara faina si amesteca energic.

Toarna vinul si restul ingredientelor, apoi completeaza cu putina apa si lasa-l sa fiarba 25 minute, amestecand din cand in cand.

Serveste ostropelul fierbinte, cu mamaliguta alaturi.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Pui Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre