Ouale coapte in cartofi reprezinta o idee grozava pentru diversificarea meniului de zi cu zi, care are tendinta de a deveni adesea plictisitor. Descopera o reteta simpla si hranitoare, numai buna de preparat pentru pranz sau cina!
Timp de preparare
20 + 70 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
6 cartofi mari
75 g unt
100 g parmezan sau cascaval ras
6 oua mici
1 ceapa mica tocata marunt
sare
piper
Mod de preparare
Spala cartofii si baga-i in cuptorul incins, pe o tava, timp de 60-70 de minute, pana cand se inmoaie. Verifica daca sunt copti prin introducerea unei furculite in ei. Se taie un sfert din suprafata cartofilor si se scobesc cu atentie bucatile ramase pentru a face loc umpluturii si oualor.
O parte din miez se pastreaza pentru umplutura si se amesteca cu untul ramas, ceapa si parmezanul. Se umplu cartofii pe jumatate, iar deasupra se sparg ouale.
Se pun din nou in tava, se presara parmezan deasupra fiecaruia si se baga la cuptor inca 15 minute sau pana cand oule sunt gata.