Painea cu bere este foarte gustoasa si pufoasa, fiind un produs inspirat din bucataria britanica.
Foto: recipes4us.co.uk
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
500 g faina
200 ml bere
2 linguri ulei
25 g drojdie
sare
Mod de preparare
Dizolva drojdia in bere, apoi las-o cinci minute la dospit. Pune faina intr-un bol incapator, si toarna-i in mijloc maiaua. Amesteca totul foarte bine, apoi lasa aluatul la dospit. Adauga uleiul si sarea si framanta bine coca, dupa care o mai lasi la dospit circa 40 de minute.
Formeaza o paine pe care o asezi intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si da-o la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.
Cu ajutorul unei scobitori poti face proba sa vezi daca painea este coapta in interior.
Pastreaza painea in servete curate de bumbac.
Tipul bucatariei
Internationala