Painea cu cartofi este foarte satioasa si se pastreaza proaspata cateva zile.
Foto: themijachronicles.com
Timp de preparareDificultateIngrediente
180 minute
Mediu
300 g cartofi albi
330 g faina
260 ml apa (in care au fiert cartofii)
1/2 plic drojdie uscata
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Spala cartofii foarte bine, apoi pune-i la fiert. Lasa cartofii la racit, iar intre timp, dizolva drojdia si zaharul in apa in care au fiert cartofii. Amesteca totul cu putina faina si lasa maiaua la crescut 5 minute.
Curata cartofii de coaja si paseaza-i cu o furculita. Adauga sarea si faina, apoi inglobeaza restul de apa de la cartofi si maiaua. Framanta un aluat omogen, pe care il lasi la crescut, la loc caldut, circa 50 de minute.
Aseaza aluatul intr-o tava incapatoare si pune painea la copt, la foc mediu (180 grade), circa 45 de minute.
Lasa painea la racit in tava, apoi acoper-o cu un servet curat de bumbac.
Tipul bucatariei
Internationala