Paine cu dovleac

/ / Modificat: 2014-09-26
Paine cu dovleac

Painea cu dovleac este o reteta de toamna gustoasa, hranitoare si foarte satioasa, care poate inlocui cu succes un desert! Bogata in dovleac, mere, nuci si stafide, preparatul aromat este suficient de consistent pentru a tine locul chiar si unei mese principale!

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

  mediu

Ingrediente

2 cani faina

1 cana de dovleac maruntit

1/4 cana piure de mere

1/4 cana ulei

2 lingurite praf copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

3/4 lingurita scortisoara

2 oua

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita sare

1/2 cana miere

3/4 cana nuci maruntite

1/2 cana stafide

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate (inclusiv mirodeniile). Intr-un vas separat, omogenizeaza bine mierea cu uleiul si adauga, alternativ, merele si ouale (batute in prealabil). La sfarsit, incorporeaza si dovleacul in compozitie.

Adauga treptat ingredientele uscate in cele lichide, amestecand continuu cu mixerul la viteza mica, pana cand compozitia devine omogena. Stafidele si nucile se adauga ultimele, apoi aluatul se toarna intr-o forma de chec sau cozonac. Baga tava in cuptorul preincins, la 180 grade Celsius, timp de o ora.

Taguri Retete paine Retete dovleac

Articole recomandate

Citeste si despre