Painea cu dovleac este o reteta de toamna gustoasa, hranitoare si foarte satioasa, care poate inlocui cu succes un desert! Bogata in dovleac, mere, nuci si stafide, preparatul aromat este suficient de consistent pentru a tine locul chiar si unei mese principale!
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 cani faina
1 cana de dovleac maruntit
1/4 cana piure de mere
1/4 cana ulei
2 lingurite praf copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita scortisoara
2 oua
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita sare
1/2 cana miere
3/4 cana nuci maruntite
1/2 cana stafide
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate (inclusiv mirodeniile). Intr-un vas separat, omogenizeaza bine mierea cu uleiul si adauga, alternativ, merele si ouale (batute in prealabil). La sfarsit, incorporeaza si dovleacul in compozitie.
Adauga treptat ingredientele uscate in cele lichide, amestecand continuu cu mixerul la viteza mica, pana cand compozitia devine omogena. Stafidele si nucile se adauga ultimele, apoi aluatul se toarna intr-o forma de chec sau cozonac. Baga tava in cuptorul preincins, la 180 grade Celsius, timp de o ora.