Paine cu masline

/ / Modificat: 2012-08-20
Paine cu masline

Painea cu masline este mult mai gustoasa comparativ cu painea obisnuita si nici nu este foarte greu de preparat.

Foto: recipeturk.com

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

1/2 kg faina

400 ml apa calduta

15 g drojdie proaspata

1 lingurita miere

1/2 lingurita sare

100 g masline, fara samburi

Mod de preparare

Pune faina intr-un vas, apoi fa o gropita in mijlocul ei. Freaca drojdia cu mierea si apa calduta, apoi toarna totul in mijlocul turnuletului de faina. Amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi incorporeaza maslinele tocate marunt.

Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa aluatul la dospit o ora si jumatate. Rastoarna aluatul pe o suprafata foarte bine pudrata cu faina, apoi pune-l intr-un vas termorezistent si da-l la copt, la 220 de grade, circa 40 de minute.

Scoate painea de la cuptor si las-o sa se raceasca 10-15 minute in pozitie verticala, ca sa ramana coaja crocanta.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Paine Masline

Articole recomandate

Citeste si despre