Painea cu masline este mult mai gustoasa comparativ cu painea obisnuita si nici nu este foarte greu de preparat.
Foto: recipeturk.com
Timp de preparare
180 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
1/2 kg faina
400 ml apa calduta
15 g drojdie proaspata
1 lingurita miere
1/2 lingurita sare
100 g masline, fara samburi
Mod de preparare
Pune faina intr-un vas, apoi fa o gropita in mijlocul ei. Freaca drojdia cu mierea si apa calduta, apoi toarna totul in mijlocul turnuletului de faina. Amesteca totul cu o lingura de lemn, apoi incorporeaza maslinele tocate marunt.
Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa aluatul la dospit o ora si jumatate. Rastoarna aluatul pe o suprafata foarte bine pudrata cu faina, apoi pune-l intr-un vas termorezistent si da-l la copt, la 220 de grade, circa 40 de minute.
Scoate painea de la cuptor si las-o sa se raceasca 10-15 minute in pozitie verticala, ca sa ramana coaja crocanta.
Tipul bucatariei
Internationala