Painea cu masline si ciuperci este nemaipomenit de buna si de aromata. Iar caorice paine facuta in casa este si mult mai sanatoasa decat cea cumparata din comert.
Timp de pregatire
90 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g faina alba
1 cub drojdie de bere
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 g masline
50 g ciuperci din conserva
50 ml ulei
1 cana lapte
30 ml apa
Mod de preparare
Freaca intr-o ceasca drojdia de bere cu o lingurita de zahar pana se omogenizeaza, apoi adauga trei linguri de apa calduta si lasa 5 minute de o parte.
Intr-un bol suficient de mare amesteca faina, sarea, uleiul, maiaua de drojdie si laptele caldut. Framanta aproximativ 10 minute, apoi lasa aluatul la dospit.
Curata maslinele de samburi si taie-le rondele mici. Marunteste si feliile de ciuperci din conserva si scurge-le bine de apa.
Cand aluatul si-a dublat volumul, amesteca in el ciupercile si maslinele si mai framanta-l o data. Lasa inca 15-20 de minute aluatul sa creasca. Imparte-l in doua, da-i forma de paine si aseaza-l in tavi de cozonac sau in forme rotunde unse cu putin ulei.
Baga tavile in cuporul incins la 180 grade. Scoate-le atunci cand painea s-a rumenit bine. Acopera painile cu un servet curat ca sa se inmoaie putin coaja de deasupra.