Painea cu seminte se pregateste intr-un mod asemanator in care se pregateste aluatul clasic de paine.
Foto: christiescorner.com
Timp de preparare
120 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
500 g faina integrala
7 g drojdie uscata
1 lingura sare
350 ml apa calda
100 g seminte (in, dovleac, susan, floarea-soarelui)
50 g nuci taiate bucatele
1 lingurita ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
Pregateste mai intai aluatul, urmand procedeul clasic cu maiaua lasata la crescut, apoi adauga nucile si semintele in aluat si incepe sa framanti energic.
Lasa coca sa creasca circa 20 de minute, apoi loveste-o de suprafata de lucru pentru a scoate aerul si a-i da o forma rotunda. Tavaleste acest aluat prin seminte si pune painea la crescut intr-o tava, circa 30 de minute.
Pune painea la copt la 200 de grade, circa 15 minute. Dupa acest timp, regleaza temperatura la 170 de grade si mai lasa painea la copt circa 30 de minute.
Lasa painea la racit, pe un servet curat de bucatarie.
Tipul bucatariei
Internationala