Painea de casa fara framantare este o reteta spectaculoasa care te ajuta sa obtii un preparat pufos la mijloc, dar cu o coaja crocanta si delicioasa. Daca vrei sa scapi de efortul de a framanta indelung aluatul de paine, aceasta este reteta ideala pentru o paine gustoasa, facuta in casa!
Timp de preparare
60 min. + 14 ore
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g faina
25 g drojdie
2 lingurite de zahar
3-4 linguri ulei de masline
1 1/2 lingurite sare
350 ml apa calda (nu fierbinte)
Mod de preparare
Cerne faina si amestec-o bine cu sarea. Amesteca drojdia cu zaharul intr-un bol, apoi toarna 100 ml apa calda si lasa amestecul cam 10 minute deoparte. In mijlocul fainei, adauga uleiul, drojdia si restul de apa calduta. Amesteca usor, dinspre exterior spre interior, pana cand se incorporeaza foarte bine toate ingredientele.
Baga aluatul obtinut la frigider, acoperit, timp de 12-14 ore. Scoate aluatul de la frigider, framanta-l putin, apoi pune-l intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si baga-l la cuptor. Este important ca tava folosita sa fie dotata cu capac.
Primele 25 de minute, painea se tine la cuptor cu capac, iar in ultimele 10-15 minute, fara capac, pentru a se rumeni.