Paine fara dospire

/ / Modificat: 2017-03-22
Paine fara dospire

Painea fara dospire este, probabil, cea mai rapida modalitate de a pune pe masa o paine de casa aburinda. Reteta este extrem de simpla si nu trebuie sa fii o gospodina experimentata ca sa o pregatesti.

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

mica

Ingrediente

500 g faina alba
400 g iaurt grecesc
o lingurita sare
o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Amesteca intr-un castron faina cu sarea si cu bicarbonatul, apoi toarna iaurtul si framanta pana iese un aluat. Aseaza aluatul pe masa pe care ai pudrat in prealabil faina si da-i cu mainile o forma rotunda. Cresteaza-l in "X" si pune-l intr-o tava rotunda imbracata in hartie de copt. Lasa-l la cuptor aproximativ jumatate de ora. Painea nedospita este buna atunci cand este calda, intrucat are miezul pufos si coaja foarte crocanta.

Taguri Paine de casa Retete paine Retete usoare

Articole recomandate

Citeste si despre