Painea irlandeza cu seminte are o forma neregulata foarte apetisanta. In plus, acest tip de paine are coaja crocanta, iar miezul foarte pufos.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
400 g faina alba
100 g faina integrala
100 g fulgi de ovaz
400 ml iaurt
2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri seminte de floarea soarelui decojite
1 lingura seminte de dovleac decojite
1 lingura mac
1 lingura susan
1 lingura seminte de in
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, fulgii de ovaz, iaurtul, bicarbonatul, sarea si zaharul. Adauga amestecul de seminte nu inainte sa fi pastrat separat o lingura pentru ornat painea.
Framanta aluatul aproximativ cinci minute, da-i o forma rotunda, aseaza-l intr-o tava si apoi cresteaza-l deasupra cu un cutit. Presara semintele ramase si da-l la cuptorul incins pentru trei sferturi de ora.