Paricasul ardelenesc de pui este un preparat satios, care se pregateste dupa aceeasi reteta ca si papricasul de vita.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1,6-1,8 kg pui
1 legatura patrunjel
1 ceapa
boia
piper
sare
1 lingura faina
2 lingur pasta tomate
250 g smanatana
Mod de preparare
Se va pune mai intai ceapa la prajit, fie in putin ulei, fie intr-o lingura de untura de porc.
Dupa ce ceapa devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat si se lasa sa se inabuse sub capac.
Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se adauga boiaua, se sareaza si se pipereaza. Dupa ce constati ca e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa si sos tomate, apoi se toarna peste carne. Da mancarea in doua-trei clocote.
Cu putin timp inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.
Tipul bucatariei
Romaneasca