Papricas ardelenesc de pui

/ / Modificat: 2012-09-25
Papricas ardelenesc de pui

Paricasul ardelenesc de pui este un preparat satios, care se pregateste dupa aceeasi reteta ca si papricasul de vita.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1,6-1,8 kg pui

1 legatura patrunjel

1 ceapa

boia

piper

sare

1 lingura faina

2 lingur pasta tomate

250 g smanatana

Mod de preparare

Se va pune mai intai ceapa la prajit, fie in putin ulei, fie intr-o lingura de untura de porc.

Dupa ce ceapa devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat si se lasa sa se inabuse sub capac.

Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se adauga boiaua, se sareaza si se pipereaza. Dupa ce constati ca e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa si sos tomate, apoi se toarna peste carne. Da mancarea in doua-trei clocote.

Cu putin timp inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Pui

Articole recomandate

Citeste si despre