Papricasul este un preparat traditional unguresc, iar varianta cu vita este o alternativa mai gustoasa si mai sanatoasa la cea cu porc, pe care o poate savura intreaga familie.
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
800 g carne vita
3 cepe
1.5 kg cartofi
5 ardei grasi
200 ml suc de rosii
2 morcovi
1 legatura patrunjel
4-5 catei de usturoi
2 lingurite de boia (una dulce, una iute)
1/2 lingurita chimen
ulei
sare, piper
2 foi dafin
Mod de preparare
Pune carnea de vita la fiert, taiata cubulete. Cat timp se fierbe carnea, pune la calit o ceapa tocata marunt si las-o pana devine sticloasa. Adauga carnea semifiarta si boiaua iute. Amesteca bine si lasa sa se intrepatrunda carnita.
Adauga si 2 ardei grasi tocati marunt si pune totul la fiert, cu o cana de apa fierbinte. Intre timp, curata si taie cartofii. Taie si restul de ceapa solzisori, iar morcovii rondele. Pune ceapa si morcovii la calit. Adauga boiaua dulce si apoi cartofii.
Toarna peste cartofi carnea fiarta si o parte din zeama de la ea, iar apoi adauga sucul de rosii. Pune ceilalti trei ardei, chimenul si lasa la fiert. Opreste focul cand cartofii sunt fierti.
Adauga usturoiul pisat si un varf de cutit de piper. Presara deasupra patrunjel verde tocat.
Tipul bucatariei
ungureasca