Pastele bolognese se numara printre cele mai delicioase preparate culinare, in special pentru copii. In plus, se prepara rapid, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate si este un fel de mancare satios, ce poate fi servit la masa de pranz. Descopera cea mai simpla reteta de paste bolognese!
Timp de preparare: 50 min
Ingrediente pentru 3-4 portii
- 400 g spaghete sau pene
- 1 morcov mediu
- 2 cepe medii
- 1 telina
- 350 g carne tocata
- 250 ml suc de rosii
- 1 legatura de patrunjel
- parmezan ras
- sare si piper
Mod de preparare
Mai intai, pune pastele la fiert, pentru aproximativ 8 minute. Scurge-le bine si da-le deoparte. Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste ceapa taiata marunt, pana cand se inmoaie putin.
Adauga peste ea carnea tocata, morcovul si telina date pe razatoare si lasa-le sa se rumeneasca circa 3-4 minute. Toarna peste ele si sucul de rosii, asezoneaza compozitia cu sare si piper dupa gust si mai lasa-le pe foc aproximativ 20 de minute.
Combina pastele fierte cu amestecul de carne si presara deasupra lor parmezanul ras si patrunjelul tocat marunt.