Paste carbonara

/ / Modificat: 2012-04-09
Paste carbonara

O reteta clasica din bucataria italiana, care a cucerit tot mai mult teren si Romania, reteta de paste carbonara este pe placul intregii familii.

Foto: whatthefood.me

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

400 g paste, preferabil spaghete

200 g bacon

3 galbenusuri ou

200 ml smantana lichida

150 g parmezan ras

1 lingura ulei de masline

sare

piper

Mod de preparare

Fierbe pastele in apa clocotita cu sare, potrivit indicatiilor de pe pachet.

Intre timp, pune baconul taiat cubulete la prajit, intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Amesteca galbenusurile de ou cu smantana lichida, potriveste de gust cu sare si piper.

Pastele fierte, strecurate de apa le adaugi in tigaie peste baconul rumenit, apoi torni si sosul de galbenusuri cu smantana.

Amesteca totul energic, doar 2-3 minute, ca sa nu se inchege oul.

Presara parmezan ras si serveste pastele fierbinti.

Trucuri

Adauga un catel de usturoi si putina nucsoara rasa, pentru o aroma deosebita.

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Paste Paste carbonara Fel principal Retete paste

Articole recomandate

Citeste si despre