O reteta clasica din bucataria italiana, care a cucerit tot mai mult teren si Romania, reteta de paste carbonara este pe placul intregii familii.
Foto: whatthefood.me
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
400 g paste, preferabil spaghete
200 g bacon
3 galbenusuri ou
200 ml smantana lichida
150 g parmezan ras
1 lingura ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe pastele in apa clocotita cu sare, potrivit indicatiilor de pe pachet.
Intre timp, pune baconul taiat cubulete la prajit, intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Amesteca galbenusurile de ou cu smantana lichida, potriveste de gust cu sare si piper.
Pastele fierte, strecurate de apa le adaugi in tigaie peste baconul rumenit, apoi torni si sosul de galbenusuri cu smantana.
Amesteca totul energic, doar 2-3 minute, ca sa nu se inchege oul.
Presara parmezan ras si serveste pastele fierbinti.
Trucuri
Adauga un catel de usturoi si putina nucsoara rasa, pentru o aroma deosebita.
Tipul bucatariei
Italiana