Pastele carbonara sunt unele dintre cele mai populare preparate italienesti. Cu sos cremos de oua, smantana si parmezan, pastele carbonara sunt un adevarat deliciu alaturi de baconul crocant.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 grame paste
50 grame smantana
4 oua
250 grame bacon taiat cubulete
10 ml ulei de masline
1 legatura patrunjel tocat
150 grame parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare
Umple cu apa rece o cratita si adauga putina sare. Acopera cratita cu un capac si lasa pe foc pana da in clocot. In acest moment, adauga pastele in apa clocotita si lasa sa fiarba timp de 15 - 20 de minute.
Intre timp, caleste baconul intr-o tigaie bine incinsa, timp de 15 minute, pana cand devine crocant. Cand este gata, scoate-l pe un servetel de bucatarie din hartie.
Combina ouale, parmezanul, smantana si uleiul de masline intr-un bol pana cand obtii o pasta omogena.
Scurge bine pastele si amesteca-le cu sosul de oua si smantana. Deasupra presara baconul crocant si patrunjelul tocat. Mai poti adauga si putin parmezan ras.
Tipul bucatariei
Italieneasca